Menu
OFERTA CATERINGOWA 2024r PRZYJĘCIE ORGANIZOWANE W RESTAURACJI
NASZA PROPOZYCJA:
ZUPY DO WYBORU:
• KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z PESTO BAZYLIOWYM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI
• KREM POMIDOROWY PODAWANY ZE ŚMIETANKĄ
• ROSÓŁ Z PIECZONEGO KURCZAKA Z DOMOWYM MAKARONEM
• KREM Z DYNI PODAWANY ZE ŚMIETANKĄ I PRAŻONYMI PESTKAMI
• ŻUREK STAROPOLSKI Z KIEŁBASĄ
• KREM Z BURAKA Z SEREM LAZUR
• BARSZCZYK CZERWONY PODAWANY Z PASZTECIKIEM
• FLAKI PO STAROPOLSKU
• SOLIANKA
• KREM Z BURAKA Z SEREM LAZUR
• ZUPA CEBULOWO - POROWA
• STROGONOW
• KREM ZE SZCZAWIU Z JAJKIEM
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
• POLĘDWICZKA WIEPRZOWA PODAWANA Z SOSEM WIŚNIOWYM PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I BUKIETEM SAŁAT
• SZNYCEL Z INDYKA Z SOSEM CURRY , PURRE I SURÓWKĄ
• POLĘDWICZKA WIEPRZOWA FASZEROWANA GRZYBAMI PODAWANA Z ZIEMNIAKAMI PUREE I KARMELIZOWANYMI WARZYWAMI
• UDKO Z KACZKI PODAWANE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I JABŁKIEM W SOSIE ŻURAWINOWYM
• ROLADKA DROBIOWA FASZEROWANA SUSZONYMI POMIDORAMI PODAWANA Z PUREE I SURÓWKĄ
• PIECZONE ŻEBERKA PODANE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI
• GOLONKA KONFITOWANA PODAWANA NA KAPUŚCIE Z TOŁKANICĄ
• POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W GRZYBACH LEŚNYCH PODAWANA NA PĘCZAKU I MASCARPONE
• PIERŚ Z KURCZAKA Z SOSEM Z BOCZKU PODAWANA NA BABCE ZIEMNIACZANEJ
• BABKA ZIEMNIACZANA PODAWANA Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ I KAWIOREM
• PIECZEŃ Z KARKÓWKI SERWOWANA W SOSIE GRZYBOWYM PODAWANA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ
• DORSZ W WARZYWACH SERWOWANY Z PURRE
• MIX PIEROGÓW Z OKRASĄ
• KURCZAK TERIYAKI Z MAKARONEM RYŻOWYM
• GULASZ GALICYJSKI Z KNEDLAMI CHLEBOWYMI
PRZYSTAWKI DO WYBORU:
• SAŁATKA Z KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ I SEREM LAZUR
• SAŁATKA MEKSYKAŃSKA (POR KROJONY, CEBULA, KUKURYDZA, SER MOZZARELLA, CZERWONA FASOLA, ANANAS, PAPRYKA, NATKA PIETRUSZKI , SOS MAJONEZOWY)
• SAŁATKA MAKARONOWA (BROKUŁ, OGÓREK, CEBULKA DYMKA, SER , CHRUPIĄCY BOCZEK SERWOWANA Z SOSEM MUSZTARDOWYM)
• SAŁATKA Z KURCZAKIEM (RYŻ, SELER NACIOWY, ANANAS SERWOWANA Z SOSEM MAJONEZOWYM )
• SAŁATKA NA BAZIE SZPINAKU I RUKOLI Z TRUSKAWKAMI LUB INNYMI SEZONOWYMI OWOCAMI (SER FETA, CZERWONY PIEPRZ, SOS WINEGRET)
• SAŁATKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM NA BAZIE MIKSU SAŁAT Z CHIPSAMI ZIEMNIACZANYMI (POMIDORKI KOKTAJLOWE, OGÓREK CZERWONA CEBULA, SOS WINEGRET)
• SAŁATKA Z MELONEM ( SZYNKA PARMEŃSKA, PRAŻONE MIGDAŁY, SER PLEŚNIOWY, WINOGRONA, SOS MANGO)
• SAŁATKA Z KREWETKAMI (MIKS SAŁAT, POMIDORKI KOKTAJLOWE, OGÓREK, OLIWKI, SOS MANGO)
• SAŁATKA GRECKA
• CARPACCIO Z BURAKA (SER KOZI, RUKOLA, MIGDAŁY PRAŻONE LUB ORZECHY, SOS BALSAMICZNY)
• SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM NA BAZIE MIKSU SAŁAT (OLIWKI, PIECZONE POMIDORKI, CYTRYNA,POMIDORY SUSZONE, CZERWONA CEBULA, CZOSNEK, SOS WINEGRET)
• SAŁATKA ZIEMNIACZANA(GROSZEK, SELER NACIOWY, POR, OGÓREK KONSERWOWY, CZARNUSZKA, TARTY SER I SOS KOPERKOWY)
• PÓŁMISEK WĘDLIN ( MIĘSA PIECZONE I WĘDZONE)
• JAJKA FASZEROWANE
• PASZTET PODAWANY Z ŻURAWINĄ
• GALARETKA Z KURCZAKA Z WARZYWAMI
• JAJKA W MAJONEZIE ZE SZCZYPIORKIEM
• FASOLKA SZPARAGOWA W PLASTRACH BOCZKU – ZAPIEKANA Z SEREM
• KORECZKI Z KREWETKĄ , RUKOLĄ I SOSEM MANGO
• ZAWIJASY Z GRUSZKI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Z SERM LAZUR
• KULKI RYŻOWE – WEGE – Z SOSEM CZOSNKOWYM
• ROLADKI Z SZYNKI Z SERKIEM CHRZANOWYM PODAWANE W GALARECIE
• PIECZARKI FASZEROWANE – (MIĘSNE LUB WEGE)
• TATAR WOŁOWY Z DODATKAMI
• SCHAB ZE ŚLIWKA W GALARECIE
• ŚLEDŹ Z CEBULKĄ I CZERWONYM PIEPRZEM
• ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
• MINI TORTILLE Z SEREM MOZZARELLA, RUKOLĄ, SUSZONYM POMIDOREM LUB Z SZYNKĄ
• BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z PESTO BAZYLIOWYM I PRAŻONYMI PESTKAMI SŁONECZNIKA
• BRUSCHETTY CZOSNKOWE Z KULKAMI SERA MOZZARELLA, BAZYLIĄ I POMIDORKAMI
• TALARKI Z POMIDORÓW SERWOWANE Z PASTĄ SEROWĄ I ORZECHAMI
• WARZYWA SEZONOWE LUB WARZYWA KONSERWOWE
• NUGGETSY Z KURCZAKA SERWOWANE Z SOSEM (CZOSNKOWY, BARBECUE, JOGURTOWY, KETCHUP – DO WYBORU)
NAPOJE ZIMNE- (SOKI, WODA)
NAPOJE CIEPŁE - KAWA Z EKSPRESU , HERBATA (TRZY RODZAJE) DODATKI (CUKIER, MLEKO, CYTRYNA)
SŁODKI STÓŁ:
• CIASTA WŁASNY WYPIEK: OFERTA ZAWIERA MIX CIAST, PTYSIE, MINI PĄCZKI, DESERKI OWOCOWE, MONOPORCJE
• OWOCE SEZONOWE