Menu
NASZA PROPOZYCJA:
ZUPY DO WYBORU:
• KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z PESTO BAZYLIOWYM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI
• KREM POMIDOROWY PODAWANY ZE ŚMIETANKĄ
• ROSÓŁ Z PIECZONEGO KURCZAKA Z DOMOWYM MAKARONEM
• KREM Z DYNI PODAWANY ZE ŚMIETANKĄ I PRAŻONYMI PESTKAMI
• ŻUREK STAROPOLSKI Z KIEŁBASĄ
• KREM Z BURAKA Z SEREM LAZUR
• BARSZCZYK CZERWONY PODAWANY Z PASZTECIKIEM
• FLAKI PO STAROPOLSKU
• SOLIANKA
• ZUPA CEBULOWO - POROWA
• STROGONOW
• KREM ZE SZCZAWIU Z JAJKIEM
DANIA CIEPŁE:
• POLĘDWICZKA WIEPRZOWA PODAWANA Z SOSEM WIŚNIOWYM
• SZNYCEL Z INDYKA Z SOSEM CURRY
• FILET Z INDYKA W SOSIE CYDROWYM Z ORZECHAMI
• UDKO Z KACZKI PODAWANE Z JABŁKIEM W SOSIE ŻURAWINOWYM
• ROLADKA DROBIOWA FASZEROWANA SUSZONYMI POMIDORAMI
• POLĘDWICZKA WIEPRZOWA PODAWANA Z SOSEM Z GRZYBÓW LEŚNYCH
• PIERŚ Z KURCZAKA Z SOSEM Z BOCZKU
• FILET Z KURCZAKA Z WARZYWAMI ZAPIEKANY Z SEREM MOZZARELLA
• FASZEROWANE UDKO Z KURCZAKA
• BITKI SCHABOWE W SOSIE WŁASNYM
• ZRAZ ZE SCHABU
• BABKA ZIEMNIACZANA PODAWANA Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
• PIECZEŃ Z KARKÓWKI SERWOWANA W SOSIE GRZYBOWYM
• DORSZ W WARZYWACH
• ŁOSOŚ W SOSIE MAŚLANYM
• KURCZAK TERIYAKI
• GULASZ GALICYJSKI Z GORZKĄ CZEKOLADĄ
• MIKS PIEROGÓW Z OKRASĄ
DODATKI DO WYBORU:
DODATKI SKROBIOWE :
PUREE ZIEMNIACZANE / ZIEMNIAK OPIEKANY / RYŻ Z WARZYWAMI / KASZOTTO / KLUSKI ŚLĄSKIE / KOPYTKA
DODATKI WARZYWNE:
MIKS SAŁAT / COLESŁAW / COLESŁAW CZERWONY / MARCHEWKA / BURACZKI / SAŁATKA WIOSENNA / KARMELIZOWANE MARCHEWKI / KALAFIOR / DZIKI BROKUŁ
PRZYSTAWKI DO WYBORU:
• SAŁATKA Z KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ I SEREM LAZUR
• SAŁATKA MEKSYKAŃSKA (POR KROJONY, CEBULA, KUKURYDZA, SER MOZZARELLA, CZERWONA FASOLA, ANANAS, PAPRYKA, NATKA PIETRUSZKI , SOS MAJONEZOWY)
• SAŁATKA MAKARONOWA (BROKUŁ, OGÓREK, CEBULKA DYMKA, SER , CHRUPIĄCY BOCZEK , SERWOWANA Z SOSEM MUSZTARDOWYM)
• SAŁATKA Z KURCZAKIEM (RYŻ, SELER NACIOWY, ANANAS SERWOWANA Z SOSEM MAJONEZOWYM )
• SAŁATKA NA BAZIE SZPINAKU I RUKOLI Z TRUSKAWKAMI LUB INNYMI SEZONOWYMI OWOCAMI (SER FETA, CZERWONY PIEPRZ, SOS WINEGRET)
• SAŁATKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM NA BAZIE MIKSU SAŁAT Z CHIPSAMI ZIEMNIACZANYMI (POMIDORKI KOKTAJLOWE, OGÓREK, CZERWONA CEBULA, SOS WINEGRET)
• SAŁATKA Z MELONEM ( SZYNKA PARMEŃSKA, PRAŻONE MIGDAŁY, SER PLEŚNIOWY, WINOGRONA, SOS MANGO)
• SAŁATKA Z KREWETKAMI (MIKS SAŁAT, POMIDORKI KOKTAJLOWE, OGÓREK, OLIWKI, SOS MANGO)
• SAŁATKA GRECKA
• CARPACCIO Z BURAKA (SER KOZI, RUKOLA, MIGDAŁY PRAŻONE LUB ORZECHY, SOS BALSAMICZNY)
• SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM NA BAZIE MIKSU SAŁAT (OLIWKI, POMIDORKI, CYTRYNA,POMIDORY SUSZONE, CZERWONA CEBULA, CZOSNEK, SOS WINEGRET)
• SAŁATKA ZIEMNIACZANA (GROSZEK, SELER NACIOWY, POR, OGÓREK KONSERWOWY, CZARNUSZKA, TARTY SER I SOS KOPERKOWY)
• PÓŁMISEK WĘDLIN ( MIĘSA PIECZONE I WĘDZONE)
• DESKA SERÓW
• JAJKA FASZEROWANE
• PASZTET PODAWANY Z ŻURAWINĄ
• GALARETKA Z KURCZAKA Z WARZYWAMI
• JAJKA W MAJONEZIE ZE SZCZYPIORKIEM
• FASOLKA SZPARAGOWA W PLASTRACH BOCZKU – ZAPIEKANA Z SEREM
• KORECZKI Z KREWETKĄ , RUKOLĄ I SOSEM MANGO
• ZAWIJASY Z GRUSZKI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Z SERM LAZUR
• ROLADKI Z SZYNKI Z SERKIEM CHRZANOWYM PODAWANE W GALARECIE
• PIECZARKI FASZEROWANE – (MIĘSNE LUB WEGE)
• TATAR WOŁOWY Z DODATKAMI
• SCHAB ZE ŚLIWKĄ W GALARECIE
• ŚLEDŹ Z CEBULKĄ I CZERWONYM PIEPRZEM
• ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
• MINI TORTILLE Z SEREM MOZZARELLA, RUKOLĄ, SUSZONYM POMIDOREM LUB Z SZYNKĄ
• BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z PESTO BAZYLIOWYM I PRAŻONYMI PESTKAMI SŁONECZNIKA
• BRUSCHETTY CZOSNKOWE Z KULKAMI SERA MOZZARELLA, BAZYLIĄ I POMIDORKAMI
• TALARKI Z POMIDORÓW SERWOWANE Z PASTĄ SEROWĄ I ORZECHAMI
• WARZYWA SEZONOWE LUB WARZYWA KONSERWOWE
• NUGGETSY Z KURCZAKA SERWOWANE Z SOSEM (CZOSNKOWY, BARBECUE, JOGURTOWY, KETCHUP – DO WYBORU)
NAPOJE:
NAPOJE ZIMNE- (SOKI, WODA)
NAPOJE CIEPŁE - KAWA Z EKSPRESU , HERBATA (TRZY RODZAJE) DODATKI (CUKIER, MLEKO, CYTRYNA)
SŁODKI STÓŁ:
• CIASTA WŁASNY WYPIEK: OFERTA ZAWIERA MIKS CIAST, PTYSIE, MINI PĄCZKI, DESERKI OWOCOWE, MONOPORCJE
• OWOCE SEZONOWE