Przyjęcia weselne w Białymstoku

 

Organizujemy wyjątkowe przyjęcia weselne w Białymstoku – w naszej restauracji Pieprz i Wanilia zlokalizowanej przy ul. Ciepłej 40. Zaplanowanie tak ważnej uroczystości wymaga zaangażowania i staranności. Bardzo ważne jest, aby całe wydarzenie było satysfakcjonujące zarówno dla pary młodej, jak i wszystkich gości weselnych. Ze swojej strony gwarantujemy kompleksową obsługę przyjęcia weselnego, począwszy od spotkania wstępnego, degustacji potraw, przez zaplanowanie dekoracji, aż po ostatni zagrany ton muzyki.

Duża i przestronna sala restauracyjna zapewnia swobodę w przemieszczaniu się, a także miejsce do tańczenia. Do Państwa dyspozycji pozostaje również taras zewnętrzny. Oferujemy oprawę muzyczną, kompetentną i odpowiednio liczną obsługę kelnerską, a także pomoc w przypadku ewentualnych problemów przez cały okres trwania przyjęcia weselnego.

 

Oferta kulinarna na przyjęciach weselnych

Oferujemy bogatą ofertę kulinarną na przyjęciach weselnych. Serwujemy dania regionalne, tradycyjne, nowoczesne, a także potrawy z różnych stron świata. Uwzględniamy w menu indywidualne preferencje gości – przygotowujemy potrawy wegetariańskie czy też bezglutenowe. Dbamy również o najmłodszych gości weselnych przygotowując dla nich specjalnie opracowane menu dziecięce. Nieodzownym elementem na przyjęciu weselnym jest tort, wykonanie którego również możemy Państwu zaproponować. Poza daniami ciepłymi zapewniamy przekąski, zimną płytę, świeże owoce, napoje, szwedzki bufet i oczywiście słodki stół. Przygotowujemy również szyszki weselne dla gości.

Oferujemy również catering okolicznościowy w Białymstoku na przyjęcia weselne organizowane poza naszą restauracją.

 

UROCZYSTOŚĆ WESELNA - CENNIK

WIEJSKI STÓŁ (LOKALNE SPECJAŁY) - 45 ZŁ/ OSOBA

 

UROCZYSTOŚĆ WESELNA - CENNIK - Kliknij i sprawdź!

 

 

OFERTA MENU

ZUPY DO WYBORU:

  •  KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z PESTO BAZYLIOWYM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI
  •  ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ CZOSNKOWĄ
  •  KREM Z POMIDORÓW PODAWANY ZE ŚMIETANKĄ
  •  ROSÓŁ Z PIECZONEGO KURCZAKA Z DOMOWYM MAKARONEM
  •  ŻUREK STAROPOLSKI Z KIEŁBASĄ I JAJKIEM
  •  ZUPA BOROWIKOWA Z ŁAZANKAMI
  •  BARSZCZYK CZERWONY PODAWANY Z PASZTECIKIEM
  •  STROGONOW
  •  SOLIANKA
  •  FLAKI

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:

  •  SZNYCEL Z INDYKA ZAPIEKANY Z SEREM MOZZARELLĄ I CEBULKĄ PODAWANY Z KASZOTTO KURKOWYM, PARMEZANEM I NATKĄ PIETRUSZKI
  •  PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE Z BOCZKU PODAWANA Z PUREE Z BATATÓW Z KALAFIOREM ROMANESCO
  •  PIERŚ LUB NOGA Z KACZKI KONFITOWANA PODAWANA Z KLUSKAMI, PIECZONYM JABŁKIEM I SOSEM ŻURAWINOWYM
  •  ROLADKA DROBIOWA FASZEROWANA SUSZONYMI POMIDORAMI PODAWANA Z CHRZANOWYM PUREE I MIKSEM SURÓWEK
  •  PIECZEŃ Z KARKÓWKI PODAWANA Z KOPYTKAMI I SOSEM PIECZARKOWYM
  •  POLĘDWICZKA WIEPRZOWA PODAWANA Z SOSEM WIŚNIOWYM, PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I BUKIETEM SAŁAT
  •  POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W GRZYBACH LEŚNYCH PODAWANA Z PUREE I KARMELIZOWANĄ KAPUSTĄ Z DODATKIEM BIAŁEGO WINA
  •  DORSZ W POMARAŃCZACH PODAWANY Z RYŻEM CURRY , RUCCOLĄ I POMIDORKAMI

SWOJSKI STÓŁ DO WYBORU:

  •  PIEROGI RUSKIE, Z MIĘSEM, Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
  •  KISZKA ZIEMNIACZANA TRADYCYJNA
  •  BABKA ZIEMNIACZANA Z SOSEM PIECZARKOWYM
  •  KARTACZE Z MIĘSEM I OKRASĄ
  •  KASZANKA PIECZONA TRADYCYJNA
  •  ŻEBERKA PIECZONE
  •  ŚWIEŻYNKA SMAŻONA
  •  WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ
  •  KARTACZE Z MIĘSEM

PRZYSTAWKI DO WYBORU:

  •  SAŁATKA Z KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ I SEREM LAZUR
  •  SAŁATKA NA BAZIE SZPINAKU I RUCCOLI Z TRUSKAWKAMI (OWOCE SEZONOWE), SEREM FETA I CZERWONYM PIEPRZEM
  •  SAŁATKA GRECKA
  •  SAŁATKA ARBUZOWA Z MELONEM, SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, FIGAMI (PRODUKT SEZONOWY)
  •  SAŁATKA PIECZARKOWA Z JAJKIEM, OGÓRKIEM I ZIELONYM GROSZKIEM
  •  CARPACCIO Z PIECZONEGO BURAKA Z SEREM KOZIM, ORZECHAMI
  •  KLASYCZNA SAŁATKA JARZYNOWA
  •  SAŁATKA NA BAZIE MIKSU SAŁAT Z GRILOWANYM KURCZAKIEM PODAWANA Z SOSEM AIOLI
  •  SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
  •  ROLADKI Z SZYNKI Z NADZIENIEM SEROWYM I PRAŻONYMI PESTKAMI SŁONECZNIKA W GALARECIE
  •  PÓŁMISEK WĘDLIN ( MIĘSA PIECZONE I WĘDZONE)
  •  DESKA SERÓW
  •  JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI, PAPRYKĄ I PIETRUSZKĄ -PANIEROWANE
  •  JAJKA W MAJONEZIE Z KAWIOREM, SZCZYPIORKIEM,
  •  SCHAB ZE ŚLIWKĄ W GALARECIE
  •  PASZTET DROBIOWO- WIEPRZOWY PODAWANY Z ŻURAWINĄ
  •  GALARETKA Z KURCZAKA Z WARZYWAMI
  •  TATAR WOŁOWY Z DODATKAMI (OGÓREK, CEBULA, KAPARY)
  •  KACZKA FASZEROWANA JABŁKIEM I PISTACJAMI
  •  ŚLEDŹ Z CEBULKĄ I CZERWONYM PIEPRZEM
  •  ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
  •  RYBA PO GRECKU
  •  TORTILLE Z SUSZONYMI POMIDORAMI, RUCCOLĄ I SEREM MOZZARELLA
  •  BRUSCHETTA Z POMIDORKAMI I KULKĄ MOZZARELLA
  •  BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z SEREM MOZZARELLA, PESTO BAZYLIOWYM LUB PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW I PRAŻONYMI PESTKAMI SŁONECZNIKA
  •  ROLLS Y Z TORTILLI TUŃCZYKIEM, WARZYWAMI, SZYNKĄ SERWOWANE Z DIPAMI
  •  WARZYWA SEZONOWE ( OGÓREK MAŁOSOLNY, POMIDORY, PAPRYKA, OGÓRKI)
  •  WARZYWA KONSERWOWE ( PAPRYKA,OGÓRKI, PIECZARKI, CEBULKA, OLIWKI)
  •  PIECZYWO

NAPOJE ZIMNE: SOKI, WODA, NAPOJE GAZOWANE– BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE CIEPŁE: KAWA, HERBATA, DODATKI – BEZ OGRANICZEŃ

STÓŁ SŁODKI:

  •  CIASTA WŁASNY WYPIEK: OFERTA ZAWIERA MIX CIAST, PTYSIE, MINI PĄCZKI, BEZY Z OWOCAMI, DESERKI Z BITĄ ŚMIETANĄ I SERKIEM MASCARPONE - ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KLIENTA
  •  OWOCE SEZONOWE

 

Polski Fundusz Rozwoju