Przyjęcia weselne w Białymstoku
Organizujemy wyjątkowe przyjęcia weselne w Białymstoku – w naszej restauracji Pieprz i Wanilia zlokalizowanej przy ul. Ciepłej 40. Zaplanowanie tak ważnej uroczystości wymaga zaangażowania i staranności. Bardzo ważne jest, aby całe wydarzenie było satysfakcjonujące zarówno dla pary młodej, jak i wszystkich gości weselnych. Ze swojej strony gwarantujemy kompleksową obsługę przyjęcia weselnego, począwszy od spotkania wstępnego, degustacji potraw, przez zaplanowanie dekoracji, aż po ostatni zagrany ton muzyki.
Duża i przestronna sala restauracyjna zapewnia swobodę w przemieszczaniu się, a także miejsce do tańczenia. Do Państwa dyspozycji pozostaje również taras zewnętrzny. Oferujemy oprawę muzyczną, kompetentną i odpowiednio liczną obsługę kelnerską, a także pomoc w przypadku ewentualnych problemów przez cały okres trwania przyjęcia weselnego.
Oferta kulinarna na przyjęciach weselnych
Oferujemy bogatą ofertę kulinarną na przyjęciach weselnych. Serwujemy dania regionalne, tradycyjne, nowoczesne, a także potrawy z różnych stron świata. Uwzględniamy w menu indywidualne preferencje gości – przygotowujemy potrawy wegetariańskie czy też bezglutenowe. Dbamy również o najmłodszych gości weselnych przygotowując dla nich specjalnie opracowane menu dziecięce. Nieodzownym elementem na przyjęciu weselnym jest tort, wykonanie którego również możemy Państwu zaproponować. Poza daniami ciepłymi zapewniamy przekąski, zimną płytę, świeże owoce, napoje, szwedzki bufet i oczywiście słodki stół. Przygotowujemy również szyszki weselne dla gości.
Oferujemy również catering okolicznościowy w Białymstoku na przyjęcia weselne organizowane poza naszą restauracją.
Kontakt:
WIEJSKI STÓŁ (LOKALNE SPECJAŁY )
Istnieje możliwość zamówienia wiejskiego stołu - 60 ZŁ / OSOBA :
* STÓŁ ZIMNY::
kiełbasa swojska, kaszanka, szynka wędzona, boczek, chleb, smalec / ogórki kiszone lub małosolne – w zależności od sezonu
* STÓŁ CIEPŁY - 4 rodzaje dań do wyboru
• PIEROGI RUSKIE, Z MIĘSEM, Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
• KISZKA ZIEMNIACZANA TRADYCYJNA
• BABKA ZIEMNIACZANA Z SOSEM PIECZARKOWYM
• KARTACZE Z MIĘSEM I OKRASĄ
• KASZANKA PIECZONA TRADYCYJNA
• ŻEBERKA PIECZONE
• ŚWIEŻYNKA SMAŻONA
• WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ
• KARTACZE Z MIĘSEM
ZESTAW I – 270 ZŁ / OSOBA
Zupa – 1 zupa
Danie gorące – 3 dania
Przystawki - 8 przystawek
Słodki stół – bufet ; napoje zimne (woda/ soki/ napoje gazowane– bez ograniczeń ; napoje ciepłe - bufet
ZESTAW II – 290 ZŁ/ OSOBA
Zupa – 1 zupa
Danie gorące – 3 dania
Przystawki - 10 przystawek
Słodki stół – bufet ; napoje zimne (woda/ soki/ napoje gazowane/ lód do alkoholi i napoi) – bez ograniczeń; napoje ciepłe - bufet
ZESTAW III – 330 ZŁ/OSOBA
Zupa – 2 zupa
Danie gorące – 3 dania
Przystawki- 10 przystawek
Słodki stół – bufet ; napoje zimne (woda/ soki/ napoje gazowane/ lód do alkoholi i napoi) – bez ograniczeń; napoje ciepłe – bufet
ZESTAW IV – 350 ZŁ/ OSOBA
Zupa – 2 zupy
Danie gorące – 4 dania
Przystawki- 10 przystawek
Słodki stół – bufet ; napoje zimne (woda/ soki/ napoje gazowane/ lód do alkoholi i napoi) – bez ograniczeń; napoje ciepłe - bufet
W CENIE WESELA
Profesjonalna obsługa kelnerska,
Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
Napoje ciepłe, zimne bez ograniczeń.
Podstawowa dekoracja sali i stołów (kwiaty, świece)-(kompozycje kwiatowe dekoracje na stołach są dodatkowo płatne w zależności od zamówienia i ilości kwiatów) – ustalane indywidualnie z zamawiającym
Duży parking dla Gości weselnych.
UROCZYSTOŚĆ WESELNA - CENNIK - Kliknij i sprawdź!
OFERTA MENU
ZUPY DO WYBORU:
• KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z PESTO BAZYLIOWYM I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI
• ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ CZOSNKOWĄ
• KREM Z POMIDORÓW PODAWANY ZE ŚMIETANKĄ
• KREM Z BURAKA Z SEREM LAZUR
• STROGONOW Z BOCZNIAKÓW
• ROSÓŁ Z PIECZONEGO KURCZAKA Z DOMOWYM MAKARONEM
• ŻUREK STAROPOLSKI Z KIEŁBASĄ I JAJKIEM
• ZUPA BOROWIKOWA Z ŁAZANKAMI
• BARSZCZYK CZERWONY PODAWANY Z PASZTECIKIEM
• STROGONOW WOŁOWY
• SOLIANKA
• FLAKI
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
• POLĘDWICZKA WIEPRZOWA PODAWANA Z SOSEM WIŚNIOWYM
• SZNYCEL Z INDYKA Z SOSEM CURRY
• FILET Z INDYKA W SOSIE CYDROWYM Z ORZECHAMI
• UDKO Z KACZKI PODAWANE Z JABŁKIEM W SOSIE ŻURAWINOWYM
• ROLADKA DROBIOWA FASZEROWANA SUSZONYMI POMIDORAMI
• POLĘDWICZKA WIEPRZOWA PODAWANA Z SOSEM Z GRZYBÓW LEŚNYCH
• PIERŚ Z KURCZAKA Z SOSEM Z BOCZKU
• FILET Z KURCZAKA Z WARZYWAMI ZAPIEKANY Z SEREM MOZZARELLA
• FASZEROWANE UDKO Z KURCZAKA
• BITKI SCHABOWE W SOSIE WŁASNYM
• ZRAZ ZE SCHABU
• BABKA ZIEMNIACZANA PODAWANA Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
• PIECZEŃ Z KARKÓWKI SERWOWANA W SOSIE GRZYBOWYM
• DORSZ W WARZYWACH
• ŁOSOŚ W SOSIE MAŚLANYM
• KURCZAK TERIYAKI
• GULASZ GALICYJSKI Z GORZKĄ CZEKOLADĄ
• MIKS PIEROGÓW Z OKRASĄ
DODATKI DO WYBORU:
• DODATKI SKROBIOWE :
• PUREE ZIEMNIACZANE / ZIEMNIAK OPIEKANY / RYŻ Z WARZYWAMI / KASZOTTO / KLUSKI ŚLĄSKIE / KOPYTKA
• DODATKI WARZYWNE:
• MIKS SAŁAT / COLESŁAW / COLESŁAW CZERWONY / MARCHEWKA / BURACZKI / SAŁATKA WIOSENNA/ KARMELIZOWANE MARCHEWKI / KALAFIOR / DZIKI BROKUŁ
SWOJSKI STÓŁ DO WYBORU:
- PIEROGI RUSKIE, Z MIĘSEM, Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
- KISZKA ZIEMNIACZANA TRADYCYJNA
- BABKA ZIEMNIACZANA Z SOSEM PIECZARKOWYM
- KARTACZE Z MIĘSEM I OKRASĄ
- KASZANKA PIECZONA TRADYCYJNA
- ŻEBERKA PIECZONE
- ŚWIEŻYNKA SMAŻONA
- WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ
- KARTACZE Z MIĘSEM
PRZYSTAWKI DO WYBORU:
• SAŁATKA Z KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ I SEREM LAZUR
• SAŁATKA NA BAZIE SZPINAKU I RUCCOLI Z TRUSKAWKAMI (OWOCE SEZONOWE), SEREM FETA I CZERWONYM PIEPRZEM
• SAŁATKA GRECKA
• SAŁATKA ARBUZOWA Z MELONEM, SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, FIGAMI (PRODUKT SEZONOWY)
• SAŁATKA PIECZARKOWA Z JAJKIEM, OGÓRKIEM I ZIELONYM GROSZKIEM
• CARPACCIO Z PIECZONEGO BURAKA Z SEREM KOZIM, ORZECHAMI
• SAŁATKA NA BAZIE MIKSU SAŁAT Z GRILOWANYM KURCZAKIEM PODAWANA Z SOSEM AIOLI
• SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
• ROLADKI Z SZYNKI Z NADZIENIEM SEROWYM I PRAŻONYMI PESTKAMI SŁONECZNIKA W GALARECIE
• PÓŁMISEK WĘDLIN ( MIĘSA PIECZONE I WĘDZONE)
• DESKA SERÓW
• JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI, PAPRYKĄ I PIETRUSZKĄ -PANIEROWANE
• JAJKA W MAJONEZIE Z KAWIOREM, SZCZYPIORKIEM,
• SCHAB ZE ŚLIWKĄ W GALARECIE
• PASZTET DROBIOWO- WIEPRZOWY PODAWANY Z ŻURAWINĄ
• GALARETKA Z KURCZAKA Z WARZYWAMI
• TATAR WOŁOWY Z DODATKAMI (OGÓREK, CEBULA, KAPARY)
• KACZKA FASZEROWANA JABŁKIEM I PISTACJAMI
• ŚLEDŹ Z CEBULKĄ I CZERWONYM PIEPRZEM
• ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
• RYBA PO GRECKU
• TORTILLE Z SUSZONYMI POMIDORAMI, RUCCOLĄ I SEREM MOZZARELLA
• BRUSCHETTA Z POMIDORKAMI I KULKĄ MOZZARELLA
• BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z SEREM MOZZARELLA, PESTO BAZYLIOWYM LUB PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW I PRAŻONYMI PESTKAMI SŁONECZNIKA
• ROLLS Y Z TORTILLI TUŃCZYKIEM, WARZYWAMI, SZYNKĄ SERWOWANE Z DIPAMI
• WARZYWA SEZONOWE ( OGÓREK MAŁOSOLNY, POMIDORY, PAPRYKA, OGÓRKI)
• WARZYWA KONSERWOWE ( PAPRYKA,OGÓRKI, PIECZARKI, CEBULKA, OLIWKI)
• PIECZYWO
NAPOJE ZIMNE:
SOKI, WODA , NAPOJE GAZOWANE– BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE CIEPŁE :
KAWA, HERBATA, DODATKI – BEZ OGRANICZEŃ
STÓŁ SŁODKI:
• CIASTA WŁASNY WYPIEK: OFERTA ZAWIERA MIKS CIAST, PTYSIE, MINI PĄCZKI, BEZY Z OWOCAMI, DESERKI Z BITĄ ŚMIETANĄ I SERKIEM MASCARPONE, MONOPORCJE - ZGODNIE Z ZAMÓWIENIEM KLIENTA
• OWOCE SEZONOWE