Przystawki

Przystawki podaje się przed głównym daniem lub jako samodzielne danie, które zaspokoi niewielki głód. Przekąski sprawdzą się przy każdej okazji, kiedy chce się podać gościom coś małego, ale jednocześnie wytrawnego w wyjątkowej formie. Koreczki, mięsa czy tartinki spodobają się dorosłym i dzieciom, a ich wyszukana forma i smak zachęci do degustacji bardziej niż tradycyjne kanapki, chipsy czy paluszki.

Nasza restauracja oferuje szeroki wybór przystawek. Przystawki, wychodzące spod ręki naszych kucharzy to interesujące połączenia smakowe podane w formie, która zachęca do sięgnięcia po nie i spróbowania każdej z nich. Serwujemy zarówno klasyczne przekąski, jak i te wyszukane, o ciekawych i niespotykanych smakach. Zapewniamy potrawy mięsne oraz wegetariańskie. Przystawki podajemy na zimno, dzięki czemu mogą spokojnie oczekiwać na stole na przybycie gości. Lekkie i kolorowe urozmaicą każdą imprezę okolicznościową czy firmowy event.

 

Wytrawne przekąski i sałatki

Jeśli potrzebują Państwo ciekawej kulinarnej propozycji, która doda klasy firmowemu spotkaniu, grillowi czy rodzinnemu przyjęciu zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą zimnych przystawek. Podajemy wytrawne sałatki, jaja, ryby, wędliny i sery gotowe do podania na półmiskach. Wiemy jak istotne znaczenie, ma w jedzeniu aspekt wizualny, dlatego nasze przystawki dekorujemy warzywami, świeżymi ziołami i nasionami, aby zawsze wyglądały apetycznie.

 

Przystawki

 

W bistro serwujemy:

  • sałatkę z pieczoną gruszką, serem pleśniowym i prażonymi migdałami
  • sałatkę ze szpinakiem, granatem i serem feta
  • sałatkę grecką
  • sałatkę z żurawiną, serem feta i sałatą lodową
  • sałatkę z makaronem penne, suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
  • kanapki bankietowe
  • półmisek wędlin — schab pieczony, rolada drobiowa z morelą, galantyna z kaczki z
    pistacjami i żurawiną
  • półmisek serów
  • jaja faszerowane
  • śledzie z czerwonym pieprzem
  • rybę faszerowaną.

Powrót

Polski Fundusz Rozwoju